Gust


Primer Plat - Gaspatxo Andalús

Petita Introducció

El Gaspatxo es un plat conegut per moltes persones com un element imprescindible de l’estiu, ja que a més a més de tenir un gran sabor, és fàcil de fer per qualsevol persona encara que aquesta no tingui cap tipus de coneixement de cuina. Els ingredients pels quals esta format aquest plat són molt assequibles i saludables, com el tomàquet o el pebrot. Així que el gaspatxo és un plat que a més a més de ser bo, refrescant i fàcil de fer, és molt sa. Aquest plat va ser inventat a Andalusia, i el té com a ingredient protagonista el tomàquet. Hi ha diverses versions del gaspatxo, però aquí parlarem de l’original, la andalusa.

Segon plat - Cua de Toro

Petita Introducció

Tradicionalment aquest plat s’elaborava a Còrdova després del típic espectacle en que el torero mata el toro, però degut a la fama que va adquirir aquesta tradició es va traslladar a la resta de pobles d’Espanya. Degut a que la cua de toro és un ingredient molt sol·licitat però de producció molt escassa, moltes persones i restaurants utilitzen altres animals com el bou (que es com el toro però dedicat a altres coses), la vedella o les ovelles joves. Personalment reconec que jo potser vaig ser enganyat ja que no havia provat mai la cua de toro i potser no em vaig donar compte. Tret d’això és un plat destacat per el seu intens sabor i per la seva textura una mica gelatinosa que pot ser que a molta gent li impedeixi gaudir del seu intens sabor.

Postra - Pionono de Granada

Petita Introducció

El pionono és un postra típic de Granada, i degut a que normalment els postres tradicionals com aquest són difícils d’elaborar, així que aquí portem una recepta més bàsica del pionono però igualment bona encara que no sigui exactament com la original de Còrodova. El pionono bàsicament és un dolç basat en una base de brioix amb un condiment a escollir.